Palvelut

Kaavoitus

Suvikaava kaavoittaa naisten, miesten ja lasten vaatteita aina asiakkaan tarpeet huomioiden. Peruskaavat tehdään yksilöllisillä tai standardimitoilla ja kaavat kuositellaan aina mallin mukaan. Tarvittaessa kaavat sarjotaan eri kokoihin ja niistä voidaan tehdä leikkuusuunnitelmia teollista tuotantoa varten. Myös vanhoihin kaavoihin voidaan tehdä korjauksia ja sovitusmuutoksia.

Paperikaavojen digitointi

Uutuutena Suvikaava tekee nyt myös paperi- tai pahvikaavojen digitointia. Käsin piirrettyjen tai valmiskaavojen muuttaminen sähköiseen muotoon tuo kaavoitukseen uusia ulottuvuuksia. Kuosittelu, sarjonta tai muu kaavan muokkaus on helppoa sähköisesti ja muokatut kaavat voidaan toimittaa sähköisesti tai tulostettuina. Palvelu sopii esimerkiksi asiakkaalle, joka haluaa tehdä hyväksi todetuista, sovitetuista kaavoistaan sarjan, mutta haluaa välttyä hitaalta käsinsarjonnalta.

Vaatetusalan tekniset kuvat

Palveluihin kuuluu mm. tasokuvien, poikkileikkauskuvien, mallipiirrosten ja tuotekuvien ja luonnosten tekeminen. Suvikaava tekee myös työohjeet suomeksi ja englanniksi vaatteiden valmistusta varten.

Kaavojen tulostuspalvelu

Kaavat voidaan toimittaa sähköisesti eri tiedostomuodoissa tai paperille tulostettuna. Tulostuspaperi on 90 cm leveää ja vahvuudeltaan 50 g/m ² . Myös silitettävälle kaavapaperille (liimapaperi) tulostus on mahdollista. Kaavat voidaan toimittaa myös pahvisina, valmiiksi leikattuina ja hakitettuina. Kaavat toimitetaan noutotilauksessa rullalla, postittamalla pahviholkin päälle rullattuna taittumisen estämiseksi.


Tulostuksen hinta on tulostuspalvelumaksu 8 € /tilaus sekä 0,50 €/paperimetri. Liimapaperille tulostettaessa metrihinta on 2,00 €/m. Paperikaavat kulkevat eri puolille Suomea Postin tai Matkahuollon kyydissä. Rullalla lähetettäessä Postin toimituskulut ovat 7,90 € ja Matkahuollon 8,90 €. Pienet paperimäärät voidaan lähettää myös taitettuna, jos asiakas sitä toivoo. Tällöin lähetyskulut ovat pienempiä.

Valmiskaavat sekä peruskaavat henkilökohtaisilla mitoilla

Suvikaava tarjoaa valmiskaavoja ja peruskaavoja henkilökohtaisilla mitoilla. Mitat voidaan ottaa Suvikaavan työtiloissa tai itsenäisesti ohjeiden mukaan. Mitanoton jälkeen Suvikaava valmistaa joko peruskaavat tai valmiskaavat mallin mukaan kuositeltuina. Kaavat toimitetaan sähköisesti tai paperisena ja on myös mahdollisuus saada lisäksi vaatteeseen leikkuu- ja ompeluohjeet.

Mittataulukot, mitoitus ja ohjeistus

Mitoitusta ja ohjeistusta tarvitaan silloin, jos tuotetaan vaatteita teollisesti Suomessa tai ulkomailla. Mittataulukon, ohjeistuksen, tasokuvan ja materiaalinäytteen avulla tuotanto voidaan turvallisesti käynnistää. Mittataulukossa näkyvät valmiin vaatekappaleen mitat kaikissa halutuissa kokonumeroissa. Mittataulukon ja ohjeistuksen avulla tuotantotehtaassa osataan tehdä oikeanlaiset kaavat ja vaatteesta tulee halutunlainen joka koossa.

Ompelupalvelu

Tarvittaessa kaavoista voidaan ommella proto- ja mallikappaleita. Yksilöllisissä vaatteissa Suvikaava tekee myös sovitukset ja korjaa kaavat vartalon muotoa vastaaviksi. Pienet ja suuremmat sarjat teetetään ammattitaitoisilla yhteistyöompelijoilla.

Kaavoitusneuvonta ja kurssit

Kaavoitusneuvontaa toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaan. Neuvonta voi olla kurssimuotoista tai opastusta jossain tietyssä kaavoitus- tai istuvuusongelmassa. Kysy lisää!