Palvelut

Suvikaava tarjoaa ammattimaisia mallimestaripalveluja jokaiseen makuun. Olit sitten ompelusta innostunut yksityishenkilö, vaatesuunnittelija tai isomman yrityksen toimija, Suvikaava räätälöi sopivan palvelupaketin juuri sinulle.

Jokainen tilaus on uniikki, sillä kunkin asiakkaan tarpeet ja mallistot ovat erilaisia. Tästä syystä hinnoittelukin suunnitellaan aina tilauskohtaisesti. Kun tilaat palvelua Suvikaavasta, saat henkilökohtaisen hinta-arvion, joka kattaa sinun tarpeesi. Tarjouspyynnön voit lähettää yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla: suvi@suvikaava.fi.

Kaavoitus, sarjonta ja leikkuusuunnitelmat

Suvikaava kaavoittaa naisten, miesten ja lasten vaatteita aina asiakkaan tarpeet huomioiden. Peruskaavat tehdään yksilöllisillä tai standardimitoilla ja kaavat kuositellaan aina mallin mukaan. Tarvittaessa kaavat sarjotaan eri kokoihin ja niistä voidaan tehdä leikkuusuunnitelmia teollista tuotantoa varten. Myös vanhoihin kaavoihin voidaan tehdä korjauksia ja sovitusmuutoksia.

Valmiskaavat sekä peruskaavat henkilökohtaisilla mitoilla kuluttaja-asiakkaille

Suvikaava tarjoaa valmiskaavoja ja peruskaavoja henkilökohtaisilla mitoilla. Mitat voidaan ottaa Suvikaavan työtiloissa tai itsenäisesti ohjeiden mukaan. Mitanoton jälkeen Suvikaava valmistaa joko peruskaavat tai valmiskaavat mallin mukaan kuositeltuina. Kaavat toimitetaan sähköisesti tai paperisena ja on myös mahdollisuus saada lisäksi vaatteeseen leikkuu- ja ompeluohjeet.

Paperikaavojen digitointi

Suvikaava tekee myös paperi- tai pahvikaavojen digitointia. Käsin piirrettyjen tai valmiskaavojen muuttaminen sähköiseen muotoon tuo kaavoitukseen uusia ulottuvuuksia. Kuosittelu, sarjonta tai muu kaavan muokkaus on helppoa sähköisesti ja muokatut kaavat voidaan toimittaa sähköisesti tai tulostettuina. Palvelu sopii esimerkiksi asiakkaalle, joka haluaa tehdä hyväksi todetuista, sovitetuista kaavoistaan sarjan, mutta haluaa välttyä hitaalta käsinsarjonnalta.

Mittataulukot, mitoitus ja ohjeistus

Mitoitusta ja ohjeistusta tarvitaan silloin, jos tuotetaan vaatteita teollisesti Suomessa tai ulkomailla. Mittataulukon, ohjeistuksen, tasokuvan ja materiaalinäytteen avulla tuotanto voidaan turvallisesti käynnistää. Mittataulukossa näkyvät valmiin vaatekappaleen mitat kaikissa halutuissa kokonumeroissa. Mittataulukon ja ohjeistuksen avulla tuotantotehtaassa osataan tehdä oikeanlaiset kaavat ja vaatteesta tulee halutunlainen joka koossa.

Vaatetusalan tekniset kuvat

Palveluihin kuuluu mm. tasokuvien, poikkileikkauskuvien, mallipiirrosten ja tuotekuvien ja luonnosten tekeminen. Suvikaava tekee myös työohjeet suomeksi ja englanniksi vaatteiden valmistusta varten.

Kaavojen tulostuspalvelu

Kaavat voidaan toimittaa sähköisesti eri tiedostomuodoissa tai paperille tulostettuna. Tulostuspaperi on 90 cm leveää ja vahvuudeltaan 50 g/m² . Myös silitettävälle kaavapaperille (liimapaperi) tulostus on mahdollista. Kaavat voidaan toimittaa myös pahvisina, valmiiksi leikattuina ja hakitettuina. Paperikaavat toimitetaan noutotilauksessa rullalla, postittamalla pahviholkin päälle rullattuna. Kaavoitustilauksen yhteydessä tulostuksen hinta on 0,60 €/paperimetri ja liimapaperille tulostaessa 2,00 €/m.

Muualta ostettujen pdf-kaavojen tulostuksen hinta on tulostuspalvelumaksu sekä 0,60 € / paperimetri. Tulostuspalvelumaksu määräytyy tulostettavien tiedostojen määrän mukaan seuraavasti:

1-10 tiedostoa: 8 €

11-20 tiedostoa: 16 €

21-30 tiedostoa: 24 €

Yli 30 tiedostoa: pyydä tarjous!

Huom! Jos kaavatiedosto on A4-muodossa, sen pystyy tulostamaan vain A4-arkeille. Isolla arkilla olevat kaavatiedostot on yleensä nimetty sanoilla Copyshop / A0 / Large format / 90 cm / 36". Arkin koon näkee pdf-ohjelmassa kohdassa "Document size". A4-kaavojen muuttaminen copyshop-tiedostoiksi tilauksesta. Hinta riippuu tiedostojen kokonaismäärästä sekä siitä, kuinka paljon A4-arkkeja kukin tiedosto sisältää. A4-tulostuksen hinta on 0,20 €/arkki.

Paperikaavat kulkevat eri puolille Suomea Postin tai Matkahuollon kyydissä. Rullalla lähetettäessä Postin toimituskulut ovat 7,90 € ja Matkahuollon 8,90 €. Pienet paperimäärät voidaan lähettää myös taitettuna, jos asiakas sitä toivoo. Tällöin lähetyskulut ovat kirjeen tai paketin koosta riippuen 1,60 - 5,90 €.

Ompelupalvelu

Tarvittaessa kaavoista voidaan ommella proto- ja mallikappaleita. Yksilöllisissä vaatteissa Suvikaava tekee myös sovitukset ja korjaa kaavat vartalon muotoa vastaaviksi. Pienet ja suuremmat sarjat teetetään ammattitaitoisilla yhteistyöompelijoilla.

Kaavoitusneuvonta ja kurssit

Kaavoitusneuvontaa toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaan. Neuvonta voi olla kurssimuotoista tai opastusta jossain tietyssä kaavoitus- tai istuvuusongelmassa. Kysy lisää!