Palvelut

Suvikaava tarjoaa ammattimaisia mallimestaripalveluja jokaiseen makuun. Olit sitten ompelusta innostunut yksityishenkilö, vaatesuunnittelija tai isomman yrityksen toimija, Suvikaava räätälöi sopivan palvelupaketin juuri sinulle.

Jokainen tilaus on uniikki, sillä kunkin asiakkaan tarpeet ja mallistot ovat erilaisia. Tästä syystä hinnoittelukin suunnitellaan aina tilauskohtaisesti. Kun tilaat palvelua Suvikaavasta, saat henkilökohtaisen hinta-arvion, joka kattaa sinun tarpeesi. Tarjouspyynnön voit lähettää yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla: suvi@suvikaava.fi.

Kaavoitus

Suvikaava kaavoittaa naisten, miesten ja lasten vaatteita aina asiakkaan tarpeet huomioiden. Kyseessä voi olla yksilöllinen vaate, piensarja tai teolliseen tuotantoon tuleva mallisto. Peruskaavat tehdään yksilöllisillä tai standardimitoilla ja kaavat kuositellaan aina mallin mukaan. Myös vanhoihin kaavoihin voidaan tehdä korjauksia ja sovitusmuutoksia.

Ompelijaharrastajille Suvikaava tarjoaa peruskaavoja sekä valmiskaavoja henkilökohtaisilla mitoilla. Peruskaava on runko, jonka pohjalta voi itse kuositella erilaisia vaatemalleja. Valmiskaava on ompelukaava, joka on valmiiksi kuositeltu halutun mallin mukaiseksi ja siinä on valmiiksi merkityt saumanvarat ja muut kaavamerkit. Mitat voidaan ottaa Suvikaavan työtiloissa tai itsenäisesti ohjeiden mukaan. Kaavat toimitetaan isolle arkille tulostettuna ja mukaan on myös mahdollisuus saada vaatteen leikkuu- ja ompeluohjeet.

Sarjonta

Kun kaavat on tehty mallikokoon, ne on mahdollista sarjoa eri kokonumeroihin. Koot voivat olla numero- tai kirjainkokoja tai yhdistelmäkokoja. Sarjontaan voidaan käyttää pohjana standardimittataulukoita tai asiakkaalle voidaan luoda oma, yksilöllinen mittataulukko. Pohjakaavana voi olla Suvikaavan tekemä kuosittelu tai asiakkaan oma, hyväksi havaittu kaava. Sarjontaan voi yhdistää esimerkiksi digitointipalvelun, jos pohjakaava on paperimuodossa. Sarjonta on mahdollista myös suoraan digitaalisesta kaavasta, mikäli se on kaavoitusohjelman ymmärtämässä tiedostomuodossa.

Leikkuusuunnitelmat

Sarjotuista kaavoista on mahdollista teettää erilaisia leikkuusuunnitelmia. Jos vaatteiden tuotantopaikassa on käytössä esimerkiksi laserleikkuri, voi leikkuusuunnitelman teettäminen olla hyvä vaihtoehto tehokkaan työnkulun kannalta. Leikkuusuunnitelmassa kankaan hävikki on minimoitu eli leikkuujätettä tulee mahdollisimman vähän. Leikkuusuunnitelmia voi käyttää myös kankaan menekin arviointiin tai sen voi liittää pienenä kuvana pdf-ompelukaavaan auttamaan ompelijaa kaavojen tehokkaassa asettelussa kankaalle.

Paperikaavojen digitointi

Suvikaava tekee myös paperi- tai pahvikaavojen digitointia. Käsin piirrettyjen tai valmiskaavojen muuttaminen sähköiseen muotoon tuo kaavoitukseen uusia ulottuvuuksia. Kuosittelu, sarjonta tai muu kaavan muokkaus on helppoa sähköisesti ja muokatut kaavat voidaan toimittaa sähköisesti tai tulostettuina. Palvelu sopii esimerkiksi asiakkaalle, joka haluaa tehdä hyväksi todetuista, sovitetuista kaavoistaan sarjan, mutta haluaa välttyä hitaalta käsinsarjonnalta.

Mitoitus ja ohjeistus

Mitoitusta ja ohjeistusta tarvitaan silloin, jos tuotetaan vaatteita teollisesti Suomessa tai ulkomailla. Mittataulukon, ohjeistuksen, tasokuvan ja materiaalinäytteen avulla tuotanto voidaan turvallisesti käynnistää. Mittataulukossa näkyvät valmiin vaatekappaleen mitat kaikissa halutuissa kokonumeroissa. Mittataulukon ja ohjeistuksen avulla tuotantotehtaassa osataan tehdä oikeanlaiset kaavat ja vaatteesta tulee halutunlainen joka koossa.

Vaatetusalan tekniset kuvat

Palveluihin kuuluu mm. tasokuvien, poikkileikkauskuvien, mallipiirrosten sekä tuotekuvien ja luonnosten tekeminen. Suvikaava tekee myös työohjeet ja tuotekortit suomeksi ja englanniksi vaatteiden valmistusta varten.

Kaavojen tulostuspalvelu

Kaavat voidaan toimittaa sähköisesti eri tiedostomuodoissa tai paperille tulostettuna. Tulostuspaperi on 90 cm leveää ja vahvuudeltaan 50 g/m² . Myös silitettävälle kaavapaperille (liimapaperi) tulostus on mahdollista. Kaavat voidaan toimittaa myös pahvisina, valmiiksi leikattuina ja hakitettuina. Paperikaavat toimitetaan noutotilauksessa rullalla, postittamalla toiveen mukaan pahviholkin päälle rullattuna tai taiteltuna.
Oletko ostanut pdf-muodossa olevia ompelukaavoja kotimaisesta tai ulkomaisesta verkkokaupasta? Suvikaava tulostaa myös muualta ostetut pdf-kaavat isolle arkille, jolloin vältyt A4-arkkien kotitulostukselta ja työläältä yhteen teippaamiselta. Tulostuspaperi on 90 cm leveää ja vahvuudeltaan 50 g/m² ja se sopii ohuutensa vuoksi hyvin ompelukaavojen tulostukseen ja säilytykseen.

Tulostushinnasto on uudistunut 1.7.2020 alkaen. Katso tulostushinnat ja -ohjeet täältä.

Ompelupalvelu

Tarvittaessa kaavoista voidaan ommella proto- ja mallikappaleita. Yksilöllisissä vaatteissa Suvikaava tekee myös sovitukset ja korjaa kaavat vartalon muotoa vastaaviksi. Pienet ja suuremmat sarjat teetetään ammattitaitoisilla yhteistyöompelijoilla.

Kaavoitusneuvonta ja kurssit

Kaavoitusneuvontaa toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaan. Neuvonta voi olla kurssimuotoista tai opastusta jossain tietyssä kaavoitus- tai istuvuusongelmassa. Kysy lisää!