Pdf-kaavojen tulostus

Jos olet kiinnostunut pdf-kaavojen tulostuspalvelusta, katso ensin hinnasto sekä ohjeet. Jos sinulla on kysyttävää tai haluat arvion tulostuksen hinnasta, ota yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostitse: suvi@suvikaava.fi. Valmiit tulosteet voi noutaa sopimuksen mukaan Suvikaavan työhuoneelta Helsingin Vallilasta tai ne voidaan lähettää Postin tai Matkahuollon kautta.

Tulostushinnasto

Tulostus isolle arkille maksaa tulostuspalvelumaksun 6 € / tiedosto sekä tulostuspaperista 0,60 €/m paperimäärän mukaan. Lisäksi tulee mahdollinen toimitusmaksu. Loppuhintaan lisätään alv 24 %.

Esimerkkitilaus: 2 pdf-tiedostoa, joissa on yhteensä 5 A0-arkkia (5 x 1,2 m):

- tulostuspalvelumaksu 2 x 6 € = 12,00 €

- tulostuspaperi 6 m x 0,60 €/m = 3,60 €

Kokonaissumma 15,60 €, johon lisätään alv 24 % = 19,34 €.

Ohjeet pdf-tulostustilausta varten

Jos haluat tehdä tulostustilauksen, lähetä pdf-tiedostot osoitteeseen suvi@suvikaava.fi. Jos tiedostot ovat niin isoja, etteivät ne mahdu sähköpostin liitteeksi, voit myös tallentaa ne johonkin pilvipalveluun ja liittää sähköpostiin linkin sinne. Varmista kuitenkin, ettei linkin avaaminen vaadi salasanaa.

Huomioi, että isolle arkille tulostettaessa pdf-tiedoston täytyy olla tehty isolle arkille. Tästä kertoo yleensä se, että tiedosto on nimetty merkinnällä "A0", "copyshop", "large format", "90 cm wide" tai "36 inch". Jos olet epävarma, onko kyseessä copyshop-tiedosto, voit kysyä asiaa Suvikaavalta sähköpostitse. Arkin koon näkee avaamalla tiedoston pdf-ohjelmalla: koko näkyy tiedoston tiedoissa tai esimerkiksi tulostuksen esikatseluikkunassa. Kotitulostukseen tarkoitettuja A4-tiedostoja ei voi suoraan tulostaa isolle arkille, vaan tiedostot täytyy ensin muuttaa niin, että arkin pohja on esim. A0-kokoinen. Suvikaava tekee tarvittaessa myös muutostyön, eli jos olet kiinnostunut tästä, kannattaa kysyä tarjous sähköpostitse.

Ulkomaisissa verkkokaupoissa myydään joskus kaavoja, jotka on tehty 36 tuumaa eli 91,4 cm leveälle arkille. Useimmiten 36"-tiedostoissa on sen verran tyhjää marginaalia, että kaavat mahtuu tulostamaan 90 cm leveälle paperille. Jossain tapauksissa kaavat on aseteltu niin tiiviisti, että ne on tulostettava leveämmälle paperille. Tätä varten Suvikaava käyttää tarvittaessa 91,4 cm leveää paperia, jonka vahvuus on 80 g/m². Suvikaava tarkistaa jokaisen tulostustilauksen yhteydessä, että kaikki tärkeät kaavat mahtuvat tulostettavalle paperille.

Pdf-tulostustilauksen voi maksaa laskulla tai MobilePayllä (11551/Suvikaava). Toimitusaika on 1-2 arkipäivää tiedostojen saapumisesta.

Pakettien lähetys

Suvikaavan kautta pdf-kaavoja voi tilata eri puolille Suomea. Paketit kulkevat Postin tai Matkahuollon kautta. Pakettien hinnat riippuvat paperimäärästä ja siitä, toimitetaanko kaava-arkit taiteltuna vai rullalla.

Toimituskulut Postin kautta:

- kirje 3,50 € (max 5 A0-arkkia)

- pikkupaketti 4,90-5,90 € (toimitus taiteltuna)

- paketti 7,90 € (toimitus rullalla)

Toimituskulut Matkahuollon kautta:

- pikkupaketti 4,90-5,90 € (toimitus taiteltuna)

- paketti 8,90 € (toimitus rullalla)

Jos tulosteet toimitetaan lähettämällä, liitä tilaukseen osoitteesi ja puhelinnumerosi sekä toive siitä, taitellaanko kaava-arkit lähetystä varten vai ei. Joillakin paikkakunnilla ei ole Postin toimipistettä, joten jos haluat toimituksen Matkahuollon kautta, kerro myös siitä sekä toivomasi Matkahuollon asiamies (esim. ruokakauppa), johon toivot paketin lähetettävän. Jos erityisiä ohjeita ei tule, tulosteet toimitetaan asiakkaalle lähimpään Postiin rullalla.